Bra förslag om vegetarisk Nobelfest

I Svenska Dagbadets Brännpunkt idag skriver Jonas Paulsson en vädjan om att Nobelfesten borde vara köttfri. Detta eftersom att Rajendra Pachauri som mottog fredspriset 2007 (tillsammans med Al Gore) är en del av den globala rörelsen för Köttfri måndag (liksom Jonas är) och att Nobelfesten innfaller på en måndag. De hänvisar till FN:s nya rapport Global Enviromental Outlook som visar på alla problem den överdrivna köttkonsumtionen har idag. FN:s miljöorgan UNEP hävdar att den stora möjligheten med att uppnå millenimålen är ett globalt skifte till vegetarisk diet.

Jag kan inte annat än att hålla med, det är dags att de stora tänkarna tar fakta på allvar och visar vägen. Att inleda det på Nobelfesten som har många tv-tittare världen över vore en lysande start. Lite #vegoriot får det ju vara.

Ragendra Pachauri

Ragendra Pachauri

Taggar: , , , , ,
2 comments on “Bra förslag om vegetarisk Nobelfest
  1. Fint att få lite positiv feedback, då de flesta kommentarer annars är totalt panikslagna om man försiktigt föreslår att de kanske kan skippa köttet en endaste liten dag…

    Go Vego. Är själv inne på mitt 23e år, och kropp och samvete har aldrig mått bättre… 🙂

  2. Jan Ainali skriver:

    Ja, det har verkligen varit en hel del igelkottsförsvar där. Men jag tror att #vegoriot har gjort en hel del för att öppna ögonen och att ditt förslag skulle göra ännu mer globalt sett.

    Själv är jag bara inne på mitt sjunde år, så bra jobbat!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*